Τι είναι το Παλλάδιο

αναρτήθηκε σε: Νέα & Ενδιαφέροντα | 0

Τι είναι το Παλλάδιο

 

“Tο παλλάδιο είναι ένα μέταλλο με αργυρη λάμψη σαν το μάρμαρο του αγάλματος της Παλλάδος Αθηνάς της Ελληνίδας θεάς της σοφίας και της τέχνης από την οποία πήρε το όνομά του.
Έτσι ξεκινάει για την νέα τάση στο χώρο της κοσμηματοποιίας που είναι το παλλάδιο.

 

Ήδη από την 1η Ιανουαρίου του 2010 το γραφείο σήμανσης κοσμημάτων (Assay Office) στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες καθόρισε τους κανόνες για την σφράγιση των κοσμημάτων από παλλάδιο σαν το 4ο πολύτιμο μέταλλο μετά το χρυσό το ασήμι και την πλατίνα.Χρειάστηκε να περάσουν 200 χρόνια μετά την ανακάλυψη αυτού του μετάλλου μέχρι να καθιερωθεί στη συνείδηση των επαγγελματιών του κοσμήματος σαν ένα από τα πολύτιμα μέταλλα.

Ο Brad Mills,πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για το Παλλάδιο (International Palladium Board) ή οποία εδρεύει στο Λονδίνο πιστεύει ότι το παλλάδιο βρίσκεται σήμερα στην πορεία καταξίωσης των καταναλωτών στην οποία βρισκόταν πριν λίγα χρόνια η πλατίνα.

 

Παλλάδιο και κόσμημα

Η στρατηγική που ακολουθεί η International Palladium Board για την καθιέρωση του παλάδιου σαν πολύτιμο μέταλλο δεν είναι η διάσταση της σπανιότητας και της πολυτέλειας αλλά στη διάσταση της μόδας
Η ίδια επιτροπή χορηγεί μία εκδήλωση στα πλαίσια της Βρετανικής Εβδομάδας Μόδας που γίνεται δύο φορές το χρόνο με κοσμήματα νέων δημιουρργών. Η εκδήλωση αυτή ονομάζεται και επιμελείται ο Stephen αστέρι της κοσμηματοποιίας, με αίσθηση της πρωτοπορείας παγκοσμιοποιημένη .Στο προηγούμενο Rock Vault του Σεπτεμβρίου ζητήθηκε από 12 καλλιτέχνες να κατασκευάσουν ένα δαχτυλίδι από παλλάδιο βάρους (28 gr.). Στο επόμενο που θα γίνει στις 15 – 19 Φεβρουαρίου το θέμα είναι : “Σκουλαρίκια από παλλάδιο για το κόκκινο χαλί”

 

Η αλλαγή των ανθρώπων απαιτεί μία σταθερή και μακροχρόνια στρατηγική. Η αντίστοιχη καθιέρωση της πλατίνας σαν ένα άξιο πολύτιμο μέταλλο της κοσμηματοποιίας είχε απαιτήσει τουλάχιστον μία δεκαπενταετία.

 

 

 

Η “Κραυγή του Λιονταριού” ονόμασε η Hannah  το δαχτυλίδι από παλλάδιο και σμαράγδι που παρουσίασε στην Rock Vault του Σεπτεμβρίου. Στο δαχτυλίδι υπάρχουν λεπτομέρειες από μαύρο ρόδιο και μαύρα διαμάντια. Η ίδια λέει ότι  το δαχτυλίδι αυτό εμπνεύστηκε από τις ανεμώνες του Ernst  την αρχιτεκτονική του Καλατράβα, και τις φωτογραφίες της  bodybuilder  Lisa Lyon.

 

Τιμή παλλαδίου

Τιμή παλλαδίου σήμερα 999° βαθμων 41.00€ το γραμ.
Αμεση αγορά σκράπ σε όποια μορφή υπάρχει


AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740