Πόσο αξίζει το ασήμι

08/08/2020/

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ για το ασήμι

Νέο ιστορικό ΡΕΚΟΡ σημείωσε το ασήμι στα 28 δολάρια ανά ουγγιά ενώ συνολικά κατέγραψε άνοδο 25% , την δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος στην ιστορία.Ωστόσο, το ασήμι εξακολουθεί να είναι σημαντικά υποτιμημένο σε σύγκριση με το χρυσό.Στην spot αγορά το ασήμι κέρδισε ακόμη περισσότερο σε σχέση με τα συμβόλαια. Όταν ο χρυσός έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ , το ασήμι άγγιξε τα 26 δολάρια την ουγγιά.
Ο παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές του χρυσού είναι κυρίως ο φόβος του πληθωρισμού λόγω των νομισματικών και δημοσιονομικών κινήτρων παγκοσμίως ΚΑΙ λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πότε θα ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία.Η αναλογία ασήμι προς χρυσό παραμένει αρκετά ιστορικά μεγάλη.
Αυτό σημαίνει οτι το ασήμι είναι υποτιμημένο.

Εάν το ασήμι είναι όντως χαμηλά τότε έχει μεγάλα ανοδικά περιθώρια. Δεδομένης της οικονομικής δυναμικής, φαίνεται πολύ πιθανό το ασήμι να ανέβει και να καλύψει τη διαφορά έναντι της τιμής του χρυσού.
Η αναλογία ασήμι προς χρυσό είναι ο αριθμός των ουγγιών σε ασήμι που χρειάζεται για να αγοράσει κάποιος μια ουγγιά χρυσού. Ήταν υψηλό για μήνες.Ήταν πάνω από 100 ουγγιές σε ασήμι για 1 ουγγιά σε χρυσόμεχρι και τον Μάρτιο του 2020. Έπεσε στο 75-1 στις 6 Αυγούστου 2020 (το χαμηλότερο από το 2017), αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι υψηλό σε σχέση με τα ιστορικά χαμηλά.
Ο μέσος όρος ήταν στο παρελθόν μεταξύ 40/ 60 ουγγιές ασήμι για μια 1 ουγγιά χρυσού.

Θεωρείται φτηνό το ασήμι

Είναι προφανές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ότι το ασήμι ήταν υπερβολικά φθηνό σε σύγκριση με το χρυσό. Ο δείκτης εξακολουθεί να είναι ιστορικά χαμηλός, “υποδηλώνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερα κέρδη στο ασήμι” Το ασήμι είναι αρκετά πιο γήινο από το χρυσό λόγω του βιομηχανικού του ρόλου,αλλά εξακολουθεί να είναι ένα νομισματικό εργαλείο και να παρακολουθεί τον χρυσό με την πάροδο του χρόνου.
Όταν ο χρυσός ανεβαίνει, συμπαρασύρει σχέδον πάντα και το ασημί. Ακόμα και με τα πρόσφατα κέρδη το ασήμι απέχει αρκετά πολύ από τα ρεκόρ του.

Το λευκό μέταλλο έχει δύο φορές κορυφή στα 50 δολάρια. Πρώτα έφτασε σε αυτό το το 1980 και μετά πάλ στη κρίση του 2011. Βάσει λογικής τα 50 δολάρια για το ασήμι είναι το πραγματικό επίπεδο τιμής. Μόλις το διασπάσει ανοδικά, Πιστεύεται οτι θα πάει πολύ ψηλότερα.

Επένδυση στο ασήμι

Οι επενδυτές αποταμιεύουν το λευκό μέταλλο από τις αρχές του 2020. Η επενδυτική ζήτηση για ασήμι αυξήθηκε κατά 10% το εξάμηνο του 2020, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία .Η ισχυρή αύξηση των ETFs σε ασήμι ήταν ενα σοβαρό ενδεικτικό . Τα ETFs για χρυσό σημείωσαν υψηλή αύξηση το 2020 και ακολούθησαν και τα ETFs σε ασήμι. Από τις 30 Ιουνίου, τα ETFs σε ασήμι έφτασαν σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών.
Οι πωλήσεις λιανικών νομισμάτων αυξήθηκαν κατά 60% το 2020.

Η έντονη ζήτηση οδήγησε σε έλλειψη πολλών προϊόντων σε ασήμι. Η βιομηχανική ζήτηση παρέμεινε σταθερή λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης από την πανδημία του κορωνοιού.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση της βιομηχανικής ζήτησης, ιδίως στον τομέα της ηλιακής ενέργειας. Ακόμα κι αν η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, το ασήμι μπορεί να ενισχυθεί αρκετά από τα δημοσιονομικά κίνητρα καθώς διάφορα προγράμματα τοποθετούν επενδύουν χρήματα σε έργα πράσινης ενέργειας. Εν τω μεταξύ, η παραγωγή ορυχείων αργύρου καταγράφει πτώση.
και θα συνεχίσει μειούμενη και το 2020 όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Η μείωση της παραγωγής το 2020 ήταν σχεδόν 7%.
Επίσης η παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε περίπου κατά 1,3% το προηγούμενο έτος.


AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post