Αύξηση της τιμής του χρυσού

 

Αύξηση της τιμής του χρυσού

18/04/2020

Η βαθύτερη οικονομική ύφεση από τη δεκαετία του ’30, δίνει ώθηση στον χρυσό προς το υψηλότερο κλείσιμο επταετίας, καθώς αναμένεται παρέμβαση από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη οικονομική κρίση.

Το πολύτιμο μέταλλο διατηρεί το ανοδικό σερί, ενώ και τα στοιχεία για τις αμερικανικές πωλήσεις Μαρτίου θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για τη ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Ο χρυσός είναι το τελευταίο αντιστάθμισμα έναντι του υπερβολικού χρέους που έχει δημιουργηθεί , Το μέταλλο θα συνεχίσει να κάνει ρεκόρ, μετά απο επεκτάσεις ισολογισμών από τις κεντρικές τράπεζες και πακέτα δημοσιονομικής στήριξης.

Ο χρυσός έχει κάνει ανόδο 14%, καθώς η πανδημία είναι σε ύφεση.

Η ανθεκτικότητά του συνεχίστηκε ακόμη κι όταν οι ηγέτες της Ευρώπης και ΗΠΑ άρχισαν να προετοιμάζονται για μερική άρση των περιορισμών, καθώς η εξάπλωση του ιού άρχισε να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Μια στήριξη ήλθε από το δολάριο, που υποχώρησε κοντά σε χαμηλό του μήνα.

«Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις , μπορεί να δούμε μια συνεχιζόμενη δημοσιονομική βοήθεια, μικρότερους προϋπολογισμούς, και αύξηση της ζήτησης για χρυσό» Εκτιμάται πάντως ότι η όποια πρόοδος από το υγειονομικό μπορεί να περιορίσει την ανοδική πορεία του χρυσού.

 


AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • kολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post