Η μεγαλύτερη αγορά χρυσού ετοιμάζεται στην Κίνα

Τη μεγαλύτερη αγορά χρυσού παγκοσμίως (Shanghai Gold Exchange) σχεδιάζει η Κίνα στη Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών της Σαγκάης, αφόυ έλαβε άδεια από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Αυτή την περίοδο υπάρχει αβεβαιότητα στις παραδοσιακές αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης λόγω των ερευνών από τις αρμόδιες αρχές για τους καθορισμους τιμών αναφοράς του χρυσού.

Η Κίνα, η μεγαλύτερη εισαγωγέας χρυσού στον κόσμο, επιδιώκει στο συγκεκριμένο πεδίο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών των πρώτων υλών. Η SGE έχει ζητήσει από τράπεζες, όπως οι HSBC, and Νew Zealand Banking Group, Standard Bank, Standard Chartered και Bank of Scotia, να συμμετάσχουν στην δημιουργία πλατφόρμα συναλλαγών.

Μέχρι τώρα η εμπορία περιοριζόταν σε μικρό αριθμό Κινεζικών θυγατρικών. Σύμφωνα με το Bloomberg,η χρηματιστηριακή τιμή του χρυσού στην Κίνα φέτος έχει απόκλιση 31 δολάρια ανά ουγκιά επιπλέον και 42 δολάρια λιγότερο από την τιμή spot , στο Λονδίνο.

Η Κίνα, που ξεπέρασε την Ινδία κι έιναι ο Νο1 αγοραστής στον κόσμο το 2013, θέλει να καθιερώσει μια τιμή αναφοράς για τις Ασιατικές συναλλαγές, ανοίγοντας σε οσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επενδυτών. Στα πρώτα μέλη της αγοράς συπεριλαμβάνονται Goldman Sachs , UBS, ,Australia & New Zealand Banking Group Ltd., HSBC Holdings Plc και Standard Chartered Plc.

 


AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post